Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden

Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden

Startdatum 31 januari 2025

De Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden is uitermate geschikt voor verpleegkundigen die sinds kort werkzaam zijn of gaan werken in specialistische of ambulante teams, zowel intra- als extramuraal.

Zij gaan hun bekwaamheid op peil brengen en/of houden op het gebied van met name hoogcomplexe verpleegtechnische vaardigheden. De Basisleergang leent zich goed voor een overstap van verpleegkundigen uit het ziekenhuis of de ambulance zorg naar de thuis- of verpleeghuiszorg. De theorie en praktijktraining sluit nauw aan bij de inhoud van de Vilans protocollen.

Deze leergang start met een gedegen voorbereiding aan de hand van speciaal geselecteerde e-learning modules. Verder vullen de deelnemers van tevoren een KMBV kennis/ontwikkelscan in. Aan de hand van deze scan werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zijn er diverse praktijk- en huiswerkopdrachten, welke allemaal worden behandeld tijdens de klassikale lessen. Er wordt geoefend en getoetst in een skillslab aan de hand van praktijkcasuïstiek met oog voor beroepsontwikkeling. Hoe zorg je dat je in de veranderende zorgvraag jouw rol en verantwoordelijkheid helder krijgt? De leergang wordt gegeven door zeer ervaren praktijkdocenten.

31 januari 2025
 

Modules Bekijk programma

  • Module 1 - Basiskennis verpleegtechnische vaardigheden en Enterale voeding & CAPD
  • Module 2 Palliatieve zorg algemeen (redeneren en sedatie)
  • Module 3 - Kwaliteit en organisatie van zorg
  • Module 4 - Infuustechnologie
  • Module 5 - Pijnbestrijding en Negatieve druktherapie & Tracheazorg 
  • Module 6 - Oefencarrousel en toetsing

Doelgroep

Verpleegkundigen die werkzaam zijn (of gaan werken) in de thuiszorg, een specialistisch team, wijkteam of een ambulant team intramuraal.


Kosten

€ 2.550,- (inclusief locatie- en materiaalkosten, btw is niet van toepassing). Leden van V&VN krijgen 10% korting op de deelnemersprijs.

Onze adviseur zorgopleidingen vertelt je graag meer en kan je adviseren bij het maken van de juiste keuze. Meer weten?

Module 1 - Basiskennis verpleegtechnische vaardigheden en Enterale voeding & CAPD

Amersfoort : vrijdag 31 januari 2025

Voorafgaand aan deze dag vullen de deelnemers een eigen kennis- en ontwikkelscan in. Tijdens deze eerste dag wordt er ingegaan op de ontwikkelingen van richtlijnen, Evidence Based Practice en intervisie. Verder staan we stil bij de actualiteiten van het vak van (technisch) verpleegkundige. Hoe ga je daarmee om en hoe blijf je actueel? In de middag wordt de enterale voeding behandeld.

KMBV_Opleidingsinstituut_Open_opleiding_Basisleergang_hoogcomplexe_vaardigheden_omaha

Module 2 Palliatieve zorg algemeen (redeneren en sedatie)

Amersfoort : vrijdag 7 februari 2025

Het doel van deze dag is het vergroten van kennis en kunde rondom palliatieve zorg en een verheldering van de rol van de technisch thuiszorg verpleegkundige in de palliatieve zorg ten opzichte van het reguliere team. Tevens wordt er aandacht besteed aan de stappen van het palliatief redeneren en besluitvorming in de palliatieve fase.

Opleidingsinstituut_KMBV_Incompany_traject_Wet_zorg_en_dwang_microlearning

Module 3 - Kwaliteit en organisatie van zorg

Amersfoort: vrijdag 14 februari 2025

De complexiteit van zorg neemt steeds verder toe. Tijdens deze dag wordt het klinisch redeneren onder de loep genomen. Valkuilen en dilemma’s worden besproken en diverse praktijkcasussen zijn onderdeel van de les. Het expertisegebied van de Technische thuiszorgverpleegkundige staat centraal deze dag.

Module 4 - Infuustechnologie

Amersfoort: vrijdag 7 maart 2025

Infuustechnologie is nu al een vaste waarde voor ziekenhuis verplaatste zorg. De diverse infusietechnieken worden door een expert uit de praktijk uitgebreid behandeld. Er wordt ingegaan op de laatste trends en ontwikkelingen, complicaties en praktijkcasussen. Ook worden de vaardigheden gesimuleerd geoefend in het skillslab.

Module 5 - Pijnbestrijding en Negatieve druktherapie & Tracheazorg 

Amersfoort: vrijdag 14 maart 2025

De ochtend staat in het teken van een vervolg van de vorige lesdag. Alleen staat hier het thema ‘Pijn’ centraal. Pijnbestrijding wordt uitgebreid behandeld, onder andere aan de hand van praktijkcasussen. In de middag worden de verzorgingsaspecten van de tracheacanule en tracheotomie behandeld. Tevens wordt in de middag aandacht besteed aan negatieve druktherapie.

Module 6 - Oefencarrousel en toetsing

Amersfoort: vrijdag 21 maart 2025

In de ochtend worden diverse vaardigheden geoefend. Ten slotte vindt op deze laatste lesdag in de middag een praktische toetsing plaats.

  • Deze leergang is de enige training in Nederland waarbij je op een hoog niveau de kwaliteit van hoogcomplexe vaardigheden op peil brengt.
  • Al de docenten zijn ervaren professionals en nog steeds werkzaam in de praktijk.
  • Er wordt gebruik gemaakt van actuele praktijkcasuïstiek.

De gehele training en alle e-learning modules behorende bij de training zijn geaccrediteerd in het Kwaliteitsregister V&V. Voorwaarde voor het toekennen van accreditatiepunten is dat de deelnemer voor de start van de training ingeschreven staat in het Kwaliteitsregister V&V.

In totaal zijn er 58 accreditatiepunten in het Kwaliteitsregister V&V te verkrijgen.

Bekijk alle ervaringen

“Ervaring uitwisselen met medecursisten: het is geven en nemen van elkaars ideeën tijdens de leergang.”

Hennie Lammerink, GWV TechnoTeam bij Vérian

Via onderstaande button kan je aanmelden voor de Basisleergang hoogcomplexe vaardigheden.

Aanmelden

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze opleiding? Of wil je meer weten over wat KMBV voor jouw specifieke vraag kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0570 – 76 00 10.

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en beantwoorden graag jouw vraag. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op met jou.