IZA-fonds Wijkverpleging
De wijkverpleging moet volop aan de slag om zich voor te bereiden op de toekomst, toewerken naar de juiste zorg op de juiste plek. Opleidingsinstituut KMBV begeleidt en ondersteunt hierin diverse zorgorganisaties in de VVT-sector. Momenteel zijn er extra gelden beschikbaar via het ‘IZA-fonds Wijkverpleging’ voor ontwikkeling in de wijk. Ook hierbij kan Opleidingsinstituut KMBV uw organisatie ondersteunen, in de uitvoer van de programma’s of bij het kiezen van de juiste weg om de IZA-doelstellingen te behalen.
Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem hier vrijblijvend contact op met onze adviseurs.
Opleidingsinstituut KMBV ondersteunt op diverse thema’s binnen de wijkverpleging:
Werken aan passende zorg
Zorgprofessionals in de wijkverpleging leveren dagelijks zorg en ondersteuning aan mensen die dit het hardst nodig hebben, om ze in staat te stellen in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Om in de toekomst in alle zorgvragen te kunnen blijven voorzien met steeds minder zorgprofessionals, moet er gewerkt worden aan passende en doelmatige zorg.
Voorbeelden van ons aanbod binnen dit thema:
-
- mbo plus trajecten in de wijk
- wijkverpleegkundig meesterschap
- traineeship wijkverpleegkundige
- indiceren 3.0
- verward in de wijk
- motiverende gesprekvoering
- zorg innovatie
- ontwikkel trajecten samen veranderen
Samenwerken in de regio
De zorg in de wijk dient met het oog op de toekomst slim ingericht te worden. Samenwerking in de regio op diverse onderdelen is daarom onvermijdelijk. Zoals de organisatie van de acute zorg, waarbij een goede beoordeling van de zorgvraag van belang is voor de inzet van de juiste zorg, binnen de eigen organisatie of in de regio.
Voorbeelden van ons aanbod binnen dit thema:
- Triage training
- Hoog complexe vaardigheden in de thuiszorg
- Samen aan de slag in je wijkteam
- Functiedifferentiatie in de wijk
- Eenduidig indiceren
Positieve gezondheid
Om de zorg ook in de toekomst duurzaam in te kunnen zetten is een andere blik op gezondheid nodig. Door zorg te benaderen vanuit het perspectief van Positieve Gezondheid wordt de eigen regie en de veerkracht van de zorgvrager versterkt.
Voorbeeld van ons aanbod binnen dit thema:
- Positieve gezondheid als preventie tool in de wijk
Werkplezier
Passende zorg is alleen te realiseren met voldoende zorgprofessionals, die zich prettig voelen in hun werk. Het verminderen van de regeldruk, vergroten van het werkplezier en inzet op positieve gezondheid, ook voor de eigen medewerkers, zijn hierin belangrijke thema’s. Opleidingsinstituut KMBV biedt diverse begeleidingstrajecten op het gebied van het verminderen van administratieve lasten, het versterken van de rol van wijkverpleegkundigen, intervisie en positieve gezondheid. Afgestemd op de vraag die leeft binnen jouw organisatie.
Voorbeelden van ons aanbod binnen dit thema:
- Intervisie 2.0
- Werkgeluk
- Positieve gezondheid in de totale organisatie
- Design thinking-sessies
De voordelen van het opleidingsaanbod van KMBV op een rijtje:
- Uitgebreide keuze aan trainingen die zijn afgestemd op de wijkverpleging.
- Deskundige trainers die zelf ervaring hebben in de zorgsector.
- Flexibele leermogelijkheden, zodat de trainingen aansluiten bij de behoefte van jouw medewerkers.
- Uitgebreide ervaring met gesubsidieerde opleidingstrajecten, waardoor we een volwaardig uitvoeringspartner zijn in de verantwoording van het opleidingstraject.
Neem contact op met onze adviseurs
Al onze incompany trajecten zijn maatwerktrajecten, afgestemd op de leervraag binnen jouw organisatie. Plan vrijblijvend een afspraak met Josien Wissink, programmamanager leren en ontwikkelen, of Maud Valk, adviseur zorgopleidingen, om af te stemmen wat Opleidingsinstituut KMBV voor jou kan betekenen.